A rendőrség szerint összesen 20-szor repült szolgálati helikopterrel Szijjártó Péter

Megosztás

Kormánytagok 2015 óta összesen 29 alkalommal repültek rendőrségi szolgálati helikopterrel. A legtöbbször, 20-szor, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter használt ilyet – írta meg a 24.hu az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK) közérdekű adatigényléssel megkapott információk alapján. A hatóság azt is közölte, hogy ennél régebbre visszamenőleg nem őriz a kérdésben dokumentációt.

A válaszból kiderült, hogy öt év alatt Szijjártó után Pintér Sándor belügyminiszter használta a legtöbbet az ORFK helikoptereit, összesen nyolcszor. Simicskó István akkori honvédelmi miniszter egyszer utazott így, 2016-ban. Orbán Viktor miniszterelnök is egyszer repült, még 2015-ben.

A rendőrség azt is közölte, hogy „az állandó vagy ideiglenes védelemben részesülő személyek – jogszabályban előírt feladatként végrehajtott – szállítására költségtérítés nélkül biztosítható rendőrségi szolgálati helikopter, így annak külön ellentételezésére nem kerül sor”. Vagyis a helikopterezés költségeit a rendőrség állta.

Kapcsolódó cikkek