Mindenkit letesztelnek ebben a miskolci idősotthonban

Megosztás

A koronavírus-járvány a szakemberek szerint leginkább az időseket és a krónikus betegeket fenyegeti, a fertőzés náluk okozhatja a legsúlyosabb egészségügyi problémákat, szövődményeket.

Az első hullám idején az ország több idősotthonában is tragikus következményei voltak a fertőzésnek, a vírus terjedésének. Ezt szeretné megelőzni Miskolc önkormányzata, ezért, mint felelős fenntartó azonnali tesztelést rendelt el a város legnagyobb idősotthonában – közölte a Borsodihírrel a városháza sajtó és kommunikációs osztálya.

A tesztek egy részét a „Koronavírus helyzet kezelésére érkezett felajánlások” elnevezésű CIB-bankos folyószámlára érkezett eddigi felajánlásokból finanszírozzák.

A második hullám eddigi számai és adatai komoly aggodalomra adnak okot, éppen ezért az idősek védelme érdekében izolációs részleget alakítanak ki a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény által működtetett Őszi Napsugár Otthonban, ezzel együtt pedig az intézmény valamennyi lakójánál és dolgozójánál végeznek COVID19 tesztet is.

Azokat a gondozottakat, akiknél esetleg pozitív eredményt hoz a teszt, az elkülönítő részlegen helyezik el, hogy így is késleltetni, megelőzni lehessen a járvány terjedését. Azon ellátottakat, akiknél tünetek jelentkeznek, természetesen kórházba szállítják. Az intézmény dolgozói pedig pozitív teszt esetén karanténba vonulnak.

Aki támogatni szeretné a koronavírus elleni miskolci erőfeszítéseket, megteheti a „Koronavírus helyzet kezelésére érkezett felajánlások” elnevezésű CIB-bankos folyószámlán keresztül, a 10700086-42689106-67500002-es számlaszámon.

Kapcsolódó cikkek