Szorosabbra fűzi a kapcsolatát négy borsodi település: megalakultak a B4-ek

Megosztás

November 3-án négy Borsod megyei település vezetője találkozott – Tiszaújváros, Ózd, Encs és Kazincbarcika polgármesterei. Fülöp György, Janiczak Dávid, Mikola Gergely és Szitka Péter egyetértettek abban, hogy az előttünk álló időszakban kiemelten fontos az, hogy a hasonló kaliberű települések hasonlóan gondolkodó polgármesterei szorosabbra fűzzék a kapcsolatukat és együttműködjenek egymással – olvasható Szitka Péter Facebook-bejegyzésében.

A találkozó során beszélgettek az önkormányzatok jelenéről és jövőjéről, a településüzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalatokról, a jól bevált gyakorlatokról, valamint a koronavírus-járvány okozta nehézségek és feladatok menedzseléséről.

“Úgy gondolom, hogy mindannyiunk számára hasznos volt az egyeztetés, melyet a jövőben szeretnénk rendszeressé tenni. Hangsúlyozzuk, hogy nem politikai együttműködésről van szó, hanem települések jó gyakorlatainak megosztása és egymás erősítése a cél” – fogalmazott Szitka Péter.A négy polgármester a megbeszélés végén nevet is adtak együttműködésüknek: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 4-ek, azaz B4-ek.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek