A pénteki bajnoki elhalasztását kérte a DVTK-tól a koronavírus miatt az Újpest

Megosztás

A koronavírus-járvány által tizedelt Újpest FC a Diósgyőri VTK hozzájárulását kérte a két csapat pénteki bajnoki mérkőzésének elhalasztásához. A fővárosi klub honlapjának keddi beszámolója szerint a megbetegedések és sérülések miatt “a nagy csapatból már csak két vagy három játékos tud felállni a fiatalok mellett”.

A lila-fehérek múlt héten az MTK Budapesttől is a találkozójuk elhalasztását kérték, a kék-fehérek azonban ehhez nem járultak hozzá, majd vasárnap 4-0-ra legyőzték a Szusza Ferenc Stadionban az erősen tartalékos Újpestet.

A DVTK-Újpest meccset pénteken 20 órától rendeznék az OTP Bank Liga 10. fordulójában, a hazaiak sereghajtók, de győzelemmel pontszámban utolérnék a jelenleg kilencedik Újpestet.

Az Újpest bejelentéséről szóló Facebook-poszt alatt igen vegyesek a kommentek: “Felháborítónak tartom az egeszet. A Fradinak mindent lehet, de más csapatoknak, mint mi, nem adnak halasztást. Szégyen es gyalázat, hogy az egyiknek lehet, másiknak nem” – írta az egyik hozzászóló, míg egy másik kommentelő így vélekedett: “Mondjuk, azt nem értem, hogy mi a búbánatért nem lehet felfüggeszteni a bajnokságot ilyen járvány idején. Nem lenne csonka a bajnokság, ha két kört mennének a csapatok, nem hármat.”

Az 1910.hu – a DVTK szurkolók otthona Facebook-csoport pedig sportszerűen a következőket írta a poszthoz: “Jobbulást a csapatnak!”

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek