Saját ismerőseivel kötött szerződéseket a vizes vb volt gazdasági vezetője – avagy így sokszorozódtak meg a költségek

Megosztás

Saját érdekeltségeinek és ismerőseinek játszott át közpénzt a vizes-vb-t szervező cég volt vezetője – állítja a G7. Demeter Márta LMP-s képviselő küldte el a portálnak a Bp2017 Kft. 2017-es szerződéslistáját. “Három és pereskedés, és a Kúria ítéletét követően a végrehajtás elindítása után megkaptam a végelszámolásban a BP2017 kft megbízási szerződéseit” – írta Demeter a saját honlapján.

Ebből az látszik a portál szerint: Balogh Sándor – Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős miniszter volt férje – egy testvérpárral, egy testvértrióval és öt nővel állt szoros üzleti kapcsolatban, mindannyian szerepelnek a hozzá köthető cégháló több tucat vállalkozásában.

A Baloghhoz a portál szerint egyértelműen köthető személyek és szervezetek mellett a 2017-es szerződéslistán sokan szerepelnek az akkoriban Balogh elnökölte Magyar Szinkronúszó Szövetség környékéről, és az is feltűnő, hogy több cégnek szinte az egyetlen bevételi forrása volt a Bp2017-tel kötött szerződés.

A Balogh körüli céghálóból megjelenik például F. Zsuzsanna neve: ő másfél év alatt 8 millió forintot kapott személyi asszisztensi feladatokra. Azért maradt ez a bevételi lehetősége, mert a cégvezetéstől amúgy eltiltották, miután több, mint húsz felszámolás vagy kényszertörlés alatt álló cégben töltött be pozíciókat. Emlegetnek egy bizonyos Sz. Ádámot is, aki 24 évesen lett a vb biztonságtechnikai tanácsadója, ezért összesen 3,6 millió forintot kapott.

Öt különböző tárgyban kötöttek szerződést a most már felszámolás alatt álló Global Protecttel is vagyonvédelmi és őrző-védő feladatokra. Mindezt úgy, hogy a Bp2017-nek eközben másfélmilliárdos szerződése volt ilyen munkákra a Valton-Sec Kft.-vel. A most már kényszertörlés alatt álló Globokom 6,3 millió forintot kapott „menedzselt felhőalapú tárhelyszolgáltatásra vonatkozó feladatokra”. a Design Group nevű vállalat pedig úgy kapott 50 millió forintos szerződést az állami cégtől VIP catering szolgáltatásra, hogy az előző évi beszámolóját még le sem adta, és ezt azóta sem tette meg, emiatt 2018-ban elindították a kényszertörlését.

Az egyébként szerencsi származású Balogh Sándort más ügyek miatt tavaly óta körözik, a gyanú szerint 587 millió forint adót csalt el. Amikor ez kiderült, a Bp2017 Kft. közölte, hogy már megszüntették a munkaviszonyát.

hvg.hu, fotó: G7

Kapcsolódó cikkek