A koronavírus-járvány miatti válság okán leállítják a Lufthansa miskolci fejlesztését

Megosztás

„A vállalat történetének legnagyobb válsága a Lufthansa Technik Miskolcon tervezett telephelyére is hatással van” – tájékoztatta a Minap.hu-t a cég. A vállalat igazgatótanácsa még a válság kezdetekor döntött úgy, hogy felfüggeszti a 2021-re tervezett repülőgéphajtómű-alkatrész javító gyár építését.

Mivel azonban az eddig hozott intézkedések nem érték el a céljukat, és nem tudják biztosítani a Lufthansa Technik hosszútávú túlélését, így további, korábban elképzelhetetlen intézkedések váltak szükségessé.

„Ezért a Lufthansa Technik azt a döntést hozta, hogy a 2021-re tervezett Lufthansa Technik Miskolc Kft. fejlesztését nem folytatja a jövő évben”.

A céghez korábban felvett munkavállalók további foglalkoztatása sem lehetséges, erről már a néhány érintettet tájékoztatták is. A válság miatt a repülőipari javítások üzletág fejlesztésére vonatkozó előrejelzések változatlanul pesszimisták, ezért az elkövetkező években alapos vizsgálatnak kell majd alávetni a miskolci projekt hosszútávú lehetőségeit.

Mint ismert, a Lufthansa Technik 2019 februárjában jelentette be, hogy Miskolcon építi fel azt az új üzemét, ahol repülőgép-hajtóművek alkatrészeit szervizelik. 

Minap.hu

Kapcsolódó cikkek