Egy diák megunta a maszkviselést és tűzriadót csinált az iskolában

Megosztás

A magyar középiskolás fiú úgy gondolta, tele van a hócipője a tanítással és a maszkviseléssel, jöjjön egy tűzriadó. Az intézményt kiürítették, az ötlet azonban elhamarkodott volt, ugyanis a diák bíróság elé kerül.

Elege lett a tanításból és a maszkviselésből egy 17 éves tanulónak egy komlói iskolában, ezért úgy döntött, megnyomja a tűzriasztót, és így vet véget a tanításnak, számolt be az ATV Híradója.

A csatornának a Baranya megyei RFK szóvivője elmondta, hogy a riasztó megszólalását követően az intézményt kiürítették és megvizsgálták a rendszert, majd megállapították, hogy szándékos riasztás történt, de tűz nem keletkezett az iskolában. Berlász Viktória azt is közölte, hogy beazonosították az egyik diákot, akit később előállították a rendőrkapitányságra.

Bár a tanuló még nem töltötte be 18. életévét, az ügyvéd szerint így is bíróság elé állítható, és a jogszabály alapján büntethető.

„Valószínű a fiatalember azt gondolta, hogy egyszerű diákcsíny amit elkövet, azonban jelen esetben azzal, hogy megnyomta ezt a gombot, azt a látszatot keltette hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezte fenyeget. Tehát bűntett miatt felelősségre vonható” – mondta a csatornának Meggyes Attila.

Amennyiben először követett el ilyen diákcsínyt a tanuló, akkor feltételezhetően pénzbüntetésre ítéli a bíróság.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek