A kormány fizeti a Biodóm költségeit 70 milliárd forintból

Megosztás

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülése után tartottak sajtótájékoztatót, aminek az elején Fürjes Balázs elmondta, hogy szerinte Budapest polgárainak szempontjából előnyös megállapodást sikerült kötniük. Mint mondta, a kormány hatmilliárd forintot fog a főváros rendelkezésére bocsátani, amit csak a Lánchíd felújítására fordíthatnak. „A pénzt akkor utalja át a kormány, amikor a pénz utolsó 6 milliárd forintját kell felhasználni” – tette hozzá, vagyis amikor már csak ennyi hiányzik a költségek kifizetéséből.

Fürjes elmondta, hogy a kormány nem enged, a főváros nem vehet fel 70 milliárd forintos hitelt, azonban bejelentette, hogy a kormány a Biodóm költségeit átvállalja, és nem zárják ki további beruházások átvállalását sem.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a járvány, a válság és a kormányzati intézkedések egy 150 milliárdos lyukat ütöttek a főváros kasszáján. Mint mondta, sajnálja, hogy a kormány nem vonja vissza a „Budapest-adóként” elhíresült szolidaritási hozzájárulást.

Hozzátette: furcsállja, hogy a kormány vehet fel hitelt, Tarlós István vehetett fel hitelt, Karácsony Gergely viszont nem teheti meg ugyanezt. Kiss szerint az egyeztetésen nem történt komoly előrelépés, azonban „amíg van tárgyalóasztal, addig tárgyalni kell”.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek