Megkezdődhet a miskolci Vörösmarty utcai ingatlanok elbontása

Megosztás

Megkötötte a miskolci Y-híd építéséhez kapcsolódóan a NIF Zrt. a Grander Home Kft-vel a korábban kisajátított Vörösmarty utcai ingatlanok bontási munkálataira vonatkozó szerződést.

A Miskolc tehermentesítő út I. és II. szakaszának fejlesztése a Vörösmarty utca kapacitásbővítését is magában foglalja. A beruházás keretében a Vörösmarty utca egy 570 méter hosszú szakasza a jelenlegi 2×1 sávos kialakításról 2×2 sávosra bővül, ezért Miskolc településrendezési eszközeivel összhangban, a jóváhagyott terveknek megfelelően több ingatlan elbontása vált szükségessé.

A NIF Zrt. kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az október 15-én kezdődő és várhatóan 4 hónapig tartó munkálatok a lakosság minimális zavarása mellett valósuljanak meg.

A jelenleg érvényben lévő forgalomkorlátozás a bontások miatt nem változik.

Az épületek elbontásának köszönhetően a beruházás megvalósítását követően a jelenlegi rendezetlen környezetben lévő épületek helyén szervizutakat, járdákat alakítanak ki a meglévő szolgáltatási színvonal növelése és a visszamaradó ingatlanok megközelíthetősége érdekében. Az új 2×2 sávos Vörösmarty utca a mai kornak megfelelő, rendezett városkép kialakításának egyik alapja lesz, amely a szintén 2×2 sávos kialakítású Y-híddal együtt járul majd hozzá, ahhoz, hogy mind a gépjárművel, mind pedig a biciklivel közlekedők egy élhetőbb városi közlekedésben vehessenek részt.

Kapcsolódó cikkek