Játszottak a tűzzel, újra visszatért a terror Párizsba

Megosztás

A megújult Charlie Hebdo a hónap elején ismét lehozta azokat a karikatúrákat, amelyek a fanatikusok szerint az iszlámot sértik. Jöttek is a fenyegetések és egy késes támadó be is váltotta azokat a szerkesztőség egykori épülete előtt, összesen négy embert megsebesítve. A rendőrség gyorsan elfogta a támadót. Vajon megérte újra felhúzni az iszlamistákat?

Négy embert sebesített meg egy késes támadó Párizsban, a Charlie Hebdo szatirikus újság volt szerkesztősége közelében – értesült a Reuters.

A francia rendőrség lezárta a környéket a támadás után, és rövid időn belül elfogták az elkövetőt. Két áldozat állapota életveszélyes. Arról ellentmondásos információk érkeztek, hogy vannak-e további sérültek. Az sem tisztázott, van-e köze a támadásnak a Charlie Hebdóhoz.

Találtak egy gyanús csomagot is a helyszínen, ennek sorsáról nincs újabb információ.

Az újság szerkesztősége ellen iszlám szélsőségesek követtek el terrortámadást 2015-ben, a lap 12 munkatársát ölték meg. A fanatikusok a Charlie Hebdo iszlámot sértő karikatúráira hivatkozva hajtották végre a merényletet. A lap idén szeptemberben újra közölte a vitatott rajzokat.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek