Holnaptól megyénk több kórházában tilos lesz a látogatás

Megosztás

A koronavírus-fertőzés esetszámainak emelkedő tendenciája miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya javaslatára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház látogatási tilalmat rendel el szeptember 1-től az intézmény teljes területére, azaz a mezőkövesdi és a szikszói tagkórházakban is. Az intézkedés a betegek és a hozzátartozók védelmében történik.

A Szentpéteri kapui, a Semmelweis tagkórház és a Szent Ferenc tagkórház telephelyein augusztus 28-tól tilos a látogatás – emlékeztettek a kórház Facebook-oldalán.

Mint írták, a látogatási tilalom időszakában természetes igény, hogy a bent fekvő betegek részére a hozzátartozók csomagokat juttassanak el. Az intézmény ezt készséggel fogadja, azonban annak érdekében, hogy ez rendezett körülmények között történhessen, kérik, hogy csomagjaikat minden nap 16.30 és 17.30 óra között adják át az egészségügyi személyzet részére. A csomagokat az épületetek bejáratáig lehet bevinni, ahol az érintett osztály ápolója veszi át, és továbbítja a betegek számára.A járóbeteg-ellátást, a szakrendelők működését a látogatási tilalom nem befolyásolja. A beléptetés a jelenlegi rendnek megfelelően történik (testhőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés, maszk viselése).

Kapcsolódó cikkek