Orbán Viktor nem érintett a fideszesek koronavírusos ügyében

Megosztás

Szombaton egy magánrendezvényen futott össze a Fidesz több tagja, köztük Varga Judit, Gulyás Gergely, Orbán Balázs és Hollik István. Utóbbinak pozitív lett a koronavírustesztje – írta a HVG.hu.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is részt vett azon a szombati kerti partin, ahol ott volt a később pozitív koronavírustesztet produkáló Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Az első laborvizsgálat egyiküknél sem mutatott ki fertőzöttséget, de mindketten hatósági karanténba vonultak.

Mivel úgy tűnt, a szombati magánrendezvény kormányközeli buli volt, megkérdeztük a sajtósát, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is karanténba került-e, és ha igen, végeztek-e rajta tesztet.

A miniszterelnök nem érintett az ügyben” – olvasható Havasi Bertalan rövid válaszában.

Hollik a 24.hu kérdésére azt mondta, hogy az esemény egy kisebb kerti parti volt, amelyen viszonylag kevesen vettek részt, és a meghívottak a szabad ég alatt tartózkodtak, ezért nem hiszi, hogy bárkit megfertőzhetett.

Csütörtökön kora délután Varga Judit igazságügyi miniszter is bejelentette, hogy hétfőn olyasvalaki társaságában volt, akiről később kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal. Ő is karanténba vonult, az első tesztje negatív lett.

Kapcsolódó cikkek