Szuperfertőző miatt ugorhatott meg a betegek száma Borsod megye szomszédságában

Megosztás

Egy szabolcsi rendezvényen a résztvevők 60 százaléka elkapta a vírust a helyi lap szerint.

Két rendezvény miatt ugrott meg a koronavírus-fertőzöttek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a szon.hu kérdésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Egy augusztus első hetében tartott családi eseményen 169-en vettek részt, közülük 14-en kapták el a koronavírust, egy szintén augusztus elején tartott rendezvény vendégei közül pedig húszról derült ki, hogy fertőzött. A területileg illetékes járványügyi hatóság mindkét rendezvény esetében megtette a szükséges intézkedéseket, a kontaktkutatás során több mint 350 személyt derítettek fel.

A szabolcsihir.hu helyi hírportál most arról írt, hogy az egyik összejövetelt Újfehértón tartották, ahol a gyanú szerint egy szuperfertőző vendég is járt. A lap információi szerint erre utal, hogy az eseményen résztvevő körülbelül vendégek több mint 60 százaléka mutatott koronavírusos tüneteket. A tünetesek mintegy fele helybéli, a többiek részben dunántúliak.

A fertőzöttek közül egy személyt szállítottak a nyíregyházi, majd nem sokkal később magasabb ellátási szintet nyújtó kórházba. A lap úgy tudja, nincs lélegeztetőgépen.

A koronavírus tájékoztató portál adatai szerint Szabolcsban eddig 120 igazolt Covid-19 fertőzöttet találtak, számuk augusztus eleje óta ugrott meg.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek