Ha akarja, ha nem, napokon belül mindenkinél gyökeresen megváltozik a Facebook kinézete

Megosztás

A vélemények erősen megoszlanak, de egyelőre több olyannal találkozunk, akinek nem tetszik a megváltoztatott külső, mert egyelőre átláthatatlan.

Az elmúlt években megszokott Facebook-design pár héten belül végleg eltűnik, helyette egy új felülettel kell majd barátkoznia a felhasználóknak. A váltást fokozatosan vezeti be a cég, így vannak felhasználók, akik már most is az új felületet látják. Ők még egy kis időre vissza tudnak váltani a régi nézetre, de ez csak átmeneti, szeptembertől nem lesz választási lehetőségük.

Az új design érkeztét tavaly jelentette be a Facebook, és a mobilos applikációkra viszonylag hamar meg is jelent, majd márciusban választható opció lett sokaknak a böngészős felületen is. Szeptemberben pedig vége lesz a választhatóságnak, csak az új lesz elérhető. 

Mint a Verge írja, az új design komoly váltást jelent: sokkal fehérebb és tágasabb a felület, eltűnik felülről a kék navigáló csík is, és ezentúl elérhető lesz egy sötét üzemmód is. Megváltozik majd a főoldal feedjét kiszolgáló algoritmus is, sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak majd a különféle csoportok tartalmai, ahogy hangsúlyosabban lesznek jelen a főoldalon a Facebook Watch videós tartalmai, az eladásra kínált dolgok, illetve a játékszekció is.

444.hu

Kapcsolódó cikkek