Tarjányi Péter: “Egyszerű vágyálom, hogy Putyin megőrült”

Megosztás

A Reflektorban című online műsor vendége ezúttal Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő volt, akivel az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményeiről beszélgetett a JövőTV riportere.

Tarjányi Péter úgy fogalmazott, hogy a “következő időszak során semmi jóra nem számíthatunk. Szerinte “alapvető hibákat követett el az orosz hadsereg és egyszerűen elmérte a hadműveletekhez kapcsolódó tevékenységét az első napokban”.  A biztonságpolitikai szakértő véleménye az, hogy

“Putyinék villámháborúra, egyúttal egy megszálláshoz hasonlító hadműveletre készültek, de ebből hirtelen belecsöppentek egy abszolút háborúba”. Tarjányi úgy folytatta, hogy “ez azt mutatja, az ukrán hadsereg sokkal felkészültebben harcol az orosz hadsereggel, mint ahogy azt előzőleg az orosz politikai és katonai stratégák gondolták”. 


A biztonságpolitikai szakértő véleménye szerint nem szabad elfelejteni, hogy ezeket a hibákat az orosz hadsereg megpróbálja kijavítani, de egyelőre az ukrán csapatok jól álltak ellen, ami egyfajta állóháborút eredményezett. 

“Miliméterről miliméterre ugyan halad előre az orosz hadsereg, de ez a villámháborúhoz egyáltalán nem hasonlít. Ennek hamarosan vége lesz”

– mondta. 

Kapcsolódó cikkek