Egy nap alatt két sikeres bevetés a Neptun mentőcsapat részéről

Megosztás

Egy miskolci és egy izsófalvai eltűntet is sikeresen megtalált a helyi mentőcsapat. Mindkét riasztásnak szerencsés kimenetele lett.

Az első riasztás péntek kora hajnalban érkezett, amikor egy izsófalvai férfi ismeretlen helyre távozott és nem adott életjelet magáról.

Egy Izsófalvai, siket férfi felkutatásához kért mentőkutyás segítséget a rendőrség, aki otthonból ismeretlen helyre távozott, de életjelet nem adott magáról. “A Neptun Mentőcsapat Kutyás egysége és Társszervezetünk indulásra készen állt, akkor érkezett a jó hír, hogy a férfit megtalálták és a kórházba szállítása folyamatban van, így megköszönték a rendelkezésünkre állásunkat és visszavonultunk a bázisunkra” – osztotta meg a részleteket a mentőcsapat.

A második riasztás péntek késő este érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányságról. Egy miskolci férfi szintén ismeretlen helyre távozott otthonából és nem adott életjelet magáról. Ehhez kért a rendőrség mentőkutyás segítséget – osztotta meg a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat a Facebook-oldalán. 

A Neptun Mentőcsapat kutyás egysége rövid időn belül a helyszínre érkezett három gépjárművel, három fővel és két mantrailinges és két területkereső kutyával és az éjszakai kereséshez megfelelő technikai eszközökkel. A mantrailinges nyomkövető kutya szagnyomok alapján a csapatot az eltűnt személy lakásától a buszmegállóig vezette. “Azt következtettük, hogy az eltűnt buszra szállt, így a busz útvonalán folytattuk a keresést. További területeket vizsgáltunk át, hajnali 1:00-kor a rendőrség felfüggesztette a keresést.”

“Kora reggeli órákban érkezett a jó hír, hogy az eltűnt személyt épségben megtalálták” – írta közösségi oldalán a mentőcsapat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek