Az online kaszinós kifizetésekre vonatkozó korlátozások

Megosztás

Az internetes kaszinó nyereménykifizetéseket biztonsági és jogszabályi okokból is korlátozni kell. A napi limit jellemzően 1-4 millió forint körül alakul.

Ezt kell tudnod az online kaszinó nyereménykifizetési limitekről

A legtöbb szerencsejátékosnak soha nem fognak kellemetlenséget okozni az internetes kaszinók által alkalmazott nyereménykifizetési és pénzfelvételi limitek, hiszen ezek összege általában rendkívül magas. Különösen akkor, ha a legjobb oldalakon játszol, mint például az Ice Casino oldala. Ennek ellenére az igazán nagy tétben játszó játékosoknak és a sokat játszó profi szerencsejátékosoknak a nyereménykifizetési limitek is fontos szempontot jelentenek. Ki tudja, talán egyszer te is hasonló helyzetben leszel. Sokan idegenkednek attól, hogy bárki, bármiért korlátozza a pénzükhöz való hozzáférést, azonban a helyzet az, hogy ezt a kaszinók nem csupán szabad akaratukból teszik. Erre azért is szükség van, mert az adott idő alatt teljesíthető kifizetések maximális összegét különböző törvényi és nemzetközi szabályozások miatt is maximalizálni kell. Amellett, hogy erre többek között a csalás, az adóelkerülés és a pénzmosás elleni harc miatt van szükség, ezek a limitek egyes esetekben magukat a játékosokat is védik.

Amikor egy megbízható, az összes engedéllyel rendelkező kaszinó oldalán játszol, akkor sem a pénzed, sem a személyes adataid nem kerülhetnek soha rossz kezekbe. Erről többek között az olyan kiberbiztonsági technológiák gondoskodnak, mint például az SSL titkosítás. Ennek ellenére sajnos minden évben számos online szerencsejátékos jár pórul a saját hibája miatt. Az online kaszinó számlákhoz való illetéktelen hozzáférés leggyakoribb oka, az, ha a játékos túl gyenge jelszót választott, vagy az, ha a játékos olyan személlyel osztotta meg ezt a jelszót, akivel nem kellett volna. Olyan is előfordulhat, hogy a játékos erős jelszót használ, azonban túl sok helyen van regisztrálva ugyanazzal az email és jelszó kombinációval. Ilyenkor elég egyetlen megbízhatatlan oldalon bekövetkező adatszivárgás, és a felhasználó összes fiókja veszélybe kerül, legyen szó akár a közösségi médiás fiókjairól, akár az email fiókjáról, akár az online kaszinó számlájáról. A limitek egy ilyen szerencsétlen helyzetben egy utolsó védőhálót jelentenek, hogy az illetéktelen behatóló ne tudja a szerencsétlenül járt játékos összes pénzét azonnal kivenni.

Napi limitek, heti limitek és havi limitek

Az online kaszinó oldalak által alkalmazott nyereménykifizetési limitek rendkívül változóak lehetnek. Egyes kaszinók csak havi limitet, más kaszinók csak napi limitet használnak, megint mások pedig napi, heti és havi limiteket is használnak egyszerre. A limitek megválasztása sokféle tényezőtől függhet. Egyrészt függ attól, hogy az adott kaszinó, illetve az azt üzemeltető cég melyik országban van bejegyezve és a kaszinó oldala mely országokból elérhető, hiszen ennek megfelelően kell a kaszinónak megfelelnie a különböző szabályzásoknak. Másrészt függhet például az adott online kaszinó játékpolitikájától is. Ez azért van, mert a kifizetési limitek gyakran szorosan kapcsolódnak a befizetési limitekhez is, sőt egyes esetekben a be és a kifizetési limitek szinte teljesen megegyezőek lehetnek. Ennek megfelelően egyes kaszinók a felelős szerencsejáték biztosításának a jegyében korlátozzák az egy nap alatt összesen befizethető pénzt, amellyel párhuzamosan a nyereménykifizetések is hasonló módon kerülnek korlátozásra.

A legjobb kaszinókban a napi nyereménykifizetési limitek általában 500,000 és 2,000,000 forint, a havi nyereménykifizetési limitek pedig jellemzően 5,000,000 és 20,000,000 forint körül alakulnak. Egyes kaszinókban természetesen ennél magasabbak is lehetnek a limitek, így akár havi 50 millió forintos nyereménykifizetési határral is lehet találkozni. Igaz, ez már sajnos nem sok embert érint.

Tranzakciónkénti limitek

A tranzakciónkénti limitek egyrészt az általad választott pénzügyi szolgáltató miatt lehet érdekesek, másrészt a pénzed védelmének érdekében. Arról, hogy az általad választott fizetési metódus hogyan befolyásolja a tranzakciónkénti nyereménykifizetési limiteket, bővebben olvashatsz a következő menüpontban. A tranzakciónkénti nyereménykifizetési limit azért védi a pénzedet, mivel illetéktelen hozzáférés esetén a támadó nem tudja az egész egyenlegedet egyszerre kiüríteni. Mint arról már szó volt, illetéktelen hozzáférés szinte kizárólag mindig a játékos hibájából történik. Pontosan ugyanezért, a pénzed védelme érdekében van szükség sok kaszinónál kétlépcsős azonosításra minden kifizetés kezdeményezésekor, vagy például egy addig nem használt fizetési metódus hozzáadásához.

Szolgáltatókhoz kapcsolódó limitek

Eddig még csak az online kaszinó által támasztott maximális limitekről volt szó, azonban ne feledkezz meg arról sem, hogy a limitek, esősorban a tranzakciónkénti limitek, nagyban függhetnek az általad választott fizetési metódustól is. A kivétel a banki átutalásos vagy bankkártyás nyereménykifizetés, amihez általában nem kapcsolódnak maximális limitek, ám cserébe a minimum limitek és a jutalékok jellemzően magasabbak, mint például az e-pénztárcás kifizetési megoldások esetén. E-pénztárcás kifizetések esetén a tranzakciónként vagy naponta kifizethető maximum összeg a digitális tárca szolgáltatójától is függhet. Az egyes tárcaszolgáltatók által kínált maximum limitek jelentősen eltérnek, így mindenképp ellenőrizd ezt is, mielőtt tárcát nyitnál az egyik ilyen szolgáltatónál.

Míg egyes népszerű tárcaszolgáltatók alapszámláival csak havonta 1,5 millió forintnyi nyereményhez férhetsz hozzá, másoknál ez a limit naponta 4 millió forint is lehet. A legnépszerűbb tárcaszolgáltatók a Skrill, Neteller és a PayPal. Extrém alacsony limitekkel csak az olyan kupon és fix összeges kártya szolgáltatóknál lehet találkozni, mint például a PaysafeCard. A PaysafeCard egy olyan ajándékkártya, amelyen egy kód található, melynek aktiválásával a kártyán megjelölt összeg jóváírásra kerül az egyenlegedre. Hasonló kártyákat az interneten vagy akár egyes benzinkutakon is beszerezhetsz. Egyes kaszinóknál ilyen kártyákra is visszatöltheted vagy kikérheted a nyereményed, azonban ez csak kis összegek esetében lehet érdekes, mivel jellemzően a legmagasabb névértékű ilyen kártyákon sem lehet több 25 vagy 50 ezer forintnál.

Related posts