Donáth Anna: Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra!

Megosztás

A Momentum politikusának Facebook-bejegyzése akár egyfajta üzenetként is értelmezhető a folyamatosan “készülünk” felkiáltással posztoló Gyurcsány Ferenc irányába.

Gyurcsány Ferenc az utóbbi időben gyakran posztol a közösségi médiában, aminek rendre az a vége, hogy „készülünk”. Ezzel kapcsolatban születhetett meg most Donáth Anna legújabb bejegyzése, amit a Demokratikus Koalíció elnökének címezhetett, bár a volt miniszterelnök neve egyszer sem szerepel a posztban.

„Aki politikusként arra készül és arra célozgat, hogy a kormány majd heteken, vagy akár néhány hónapon belül megbukik, az az ellenzéki oldal legfontosabb munkáját akarja megspórolni” – olvasható Donáth bejegyzésében, amit az ATV szemlézett.

A Momentum politikusa úgy gondolja, hogy most dolgozni kellene „kitartóan és elmélyülten”, nem pedig a kormány bukására készülni. Szerinte, a munka nem a kormány szidását jelenti és nem a „választók várakozásainak az alaptalan gerjesztését”.

„Az ellenzék dolga egyrészt szellemi munka: világosan meg kell fogalmaznunk, mit gondolunk a világról, és benne Magyarországról. Részletesen ki kell dolgoznunk, milyen alternatív és a jelenleginél vonzóbb ajánlatunk van az ország jövőjéről a magyar emberek számára” – írta Donáth.

Az ellenzék másik dolga szerinte, hogy megszervezze, valamint megerősítse önmagát, mert „széttöredezettség helyett rendezett, együttműködő és hatékony” erővé kell válniuk. Emellett megjegyezte, hogy mindkét munka nehéz, de nem lehet megspórolni és helyettesíteni „nagyotmondással”.

„Ezért ahelyett, hogy a csodát várnánk, és a holnaputáni kormányváltásra készülnénk, azt javaslom mindannyiunknak itt, az ellenzéki oldalon: dolgozzunk az ellenzék szellemi megújításán. Van munka bőven” – zárta a gondolatait a politikus.

via atv.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek