Elképesztő mennyiségű fegyvert és lőszert foglaltak le egy MMA harcos testvérétől

Megosztás


A Terrorelhárítás Központ páncélozott járműveiből célra tartó mesterlövészek biztosították a helyszínt Rajkán, amikor rajtaütöttek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a szerb származású Dusan Skondrics, a nemzetközi hírű Iljan Skondrics MMA-bajnok testvérének rajkai birtokán, ami a dunakiliti felé vezető út mellett fekszik. Skondricsot a TEK és az NNI egységei fogták el Rajka külterületén.

A TEK és az NNI videóin látszanak a hatalmas arzenál darabjai a mesterlövés fegyverektől a gépkarabélyokon, számszeríjakon át egészen a maroklőfegyverekig, rengeteg lőszerrel. A helyszínen több kilónyi robbanószert is találtak. A szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), az Alsó-ausztriai Tartományi Bűnügyi Hivatal (LKA NÖ) és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a közös PARKETÁR műveletsorozatban múlt héten számos elfogást és kutatást hajtott végre. A nemzetközi akcióval párhuzamosan Rajkán történt akció során a KR NNI munkatársai

összesen 59 éles lőfegyvert, mintegy 45 000 lőszert, 285 tárat, valamint több mint 7,5 kg robbanószert foglaltak le.

Ebből 5 kg TNT, 2,5 ismeretlen eredetű robbanószer volt. Ez utóbbi annyira instabil, hogy a helyszínen megsemmisítették.

A férfi és felesége ellen az NNI büntetőeljárást indított lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottat azóta a bíróság letartóztatta. A szlovák férfinél lefoglalt fegyverek közül 28-nak ismerik az eredetét, ugyanakkor nincs információ arról, hogy bármelyik is az ukrajnai háborús zónából vagy az Ukrajnába érkező fegyverszállítmányokból származna. A fegyverek útját a gyártástól a végső felhasználókig vizsgálják az Europol, az európai társhatóságok, valamint az FBI bevonásával.

Az ujszo.com információi szerint a PARKETÁR akció során őrizetbe vették a Slovan Bratislava biztonsági főnökét és annak testvérét. Skondrics cége, az Umbrella Corporation is erre a címre volt bejelentve.

A cég nyeresége múlt évben 13 ezer 108 euróról 737 ezer 823 euróra nőtt.

A Magyar Nemzet szerint Szlovákiában mások mellett elfogták a Fradi ma esti BL-ellenfele, a Slovan Bratislava labdarúgóklub biztonsági főnökét és testvérét is. A biztonsági főnököt múlt csütörtökön el is bocsátotta a sportklub.

Kapcsolódó cikkek