A tökéletes foci jóslatok Magyarországon

Megosztás

A labdarúgás egyértelműen a legnépszerűbb sport az egész világon és ez nem csak a szurkolók, de a sportfogadók körében is így van. Elég ha megnézzük bármelyik online bukméker honlapját, azonnal láthatjuk, hogy minden egyes időpillanatban sok tucat mérkőzésre lehet fogadni szerte a világon. De pontosan ezért nem is igazán könnyű fogadni focira, így a legtöbb fogadó irigykedve és értetlenül nézi azokat a fotókat a közösségi médiákban, amelyeken olyan szelvények láthatóak, amelyekkel óriási összegeket nyert egy-egy szerencsés ember.
És amikor az ember foci jóslatok témájában azon gondolkodik, hogyan tudná a lehető legjobban megtippelni egy esemény kimenetelét, az adatok és a statisztikák a legfontosabbak. Persze vannak tanácsok arra, hogy sok cikket kell olvasni vagy éppen profi tippelőktől kell tippeket szerezni, de valójában a statisztikák alapján történő fogadással is nagyon komoly esélyünk van a nyerésre bármely foci bukméker vonatkozásában. Hazánkban pedig teljesen egyértelmű a fogadások foci irányába elmozduló dominanciája a sportfogadások világában, így a foci jóslatok Magyarországon még annál is fontosabbak, mint bárhol máshol a világban. De hol lehet nekiállni a foci fogadások megfelelő előkészítésének és a kutatómunkának? A következőkben néhány jótanácsot adunk a megfelelő foci tippek meghatározásához.

A legjobb statisztikai adatok a fogadáshoz

Alapvetően bárki bármit mond, a statisztikák alapján történő fogadás a labdarúgás világában a legjobb eszköz, amit használhatunk foci jóslatok meghatározásához. Persze, nagyon sokszor előfordult már, hogy egy gyengébb és esélytelenebb csapat nyerni tudott, de ez nem túl gyakori. Nézzünk csak meg statisztikákat az angol elsőosztályú labdarúgó-bajnokságból, azokban is látható, hogy például a meccsek jelentős többségében egy hosszabb periódust figyelembe véve mindig a hazai csapatok nyernek. De a foci eb jóslatok is teljesen jól működtek az Európa-bajnokságon, ha szimplán a statisztikákkal gondolkodtunk.
Hiszen bármennyire is akartuk, hogy Magyarország továbblépjen a csoportjából, statisztikailag erre minimális esélye volt csak. Amikor labdarúgás eseményeket nézünk egy foci bukméker kínálatában, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen adatok alapján kellene döntést hoznunk? Hiszen számtalan adat áll rendelkezésre ma már a legkisebb bajnokságokról is. Mi azt javasoljuk, hogy a következő adatokat mindenképpen vegyük figyelembe:
● gólkülönbség,
● kapura tartó lövések száma,
● labdabirtoklás többek között.

Ha egy csapat előző 10 meccséről megszerezzük ezeket az adatokat és összehasonlítjuk, felbecsülhetetlen értékű információra teszünk szert.

Manapság már nem csak győzelmekben érdemes gondolkodni foci fogadások vonatkozásában, hiszen ma már rendkívül jó stratégiák vannak például a gólszámos fogadásokra vagy éppenséggel a szögletfogadásokra is. Sőt, mondhatjuk, hogy a fogadások foci esetében már nem is annyira a végső győztesre koncentrálódnak, hanem hendikepes piacokra, gólszámos piacokra, gólszerzős piacokra. Így fontos az is, hogy megnézzük legalább a legutolsó öt meccs vonatkozásában, hogy És ezeket az információkat nem pénzért kell megszereznünk, nem időigényes már ilyet összegyűjteni, szimplán csak bármely bukmékernél nézzük meg a statisztikákat. Folytatva a foci jóslatok Magyarországon hasznos tanácsait, érdemes a nagy számok törvényében is hinni. A legjobban általában mindig a döntetlen eredmények fizetnek és abból sokat leszűrhetünk mondjuk egy olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, ha egy csapat a meccseinek több mint a felén döntetlenezik. Mert a döntetlen eredmény általában kétszeres szorzó felett fizet, így ha egy ilyen csapat esetén döntetlenre fogadunk, akkor az esetek több mint felében nyerni fogunk, tehát a végén profitunk lesz, állítja szakértőnk, Kollar Aladar.

Konkluzió

A foci eb jóslatok tekintetében is meghatározó volt például a hazai pálya, hiszen Magyarország csapatának nagyon sokat számított, hogy Budapesten játszhattak olyan csapatok ellen, mint Franciaország vagy éppen Németország. Egy elemzés szerint az európai topligák vonatkozásában, az a csapat, amelyik hazai pályán játszik, olyan, mintha 0,74 gól előnnyel kezdené a meccset. És ez egy sokévet felölelő statisztika, ha szigorúan a közelmúltat nézzük, akkor még jobb ez az arány. És hát minden ligában vannak olyan csapatok, amelyeknek a hazai pályán nyújtott teljesítménye határozza meg a szezont.
Nem kell itt most nagyon elrugaszkodott adatokra gondolni, sok oldalon érhető el ez az információ, így hosszú évek óta nagyon erős hazai pályája van a Barcelonának, a Laziónak, a Feyenoordnak vagy éppen a Napolinak és a Malagának. Ez nem azt jelenti, hogy ők nem veszítenek otthon, de a meccseik döntő többségét meg tudják nyerni saját közönségük előtt. És még sorolhatnánk azokat a tényezőket, amiket érdemes megvizsgálni, hogy szimplán statisztikai alapon is megtaláljuk az esélyesebb csapatokat és tökéletes jóslatokat: a csapat kerete, a kapura tartó lövések száma, a labdabirtoklás és így tovább. Sokan szimplán csak a tabellára nézve tippelnek, pedig az hiba. Sokkal többet érő statisztikák állnak rendelkezésünkre.

Kapcsolódó cikkek