Rájár a rúd az Ellipsumra a nyitószezonban

Megosztás

Nem zajlik zökkenőmentesen a miskolci Ellipsum fürdő nyitószezonja. A júniusi átadás óta már több probléma is felütötte a fejét, amit orvosolni kellett.

Az egyik problémás eset a MIHŐ Kft. karbantartási munkálatai során lépett fel, amikor a fürdőkomplexum melegvíz-ellátása szünetelt több napon keresztül. Ugyanis az Ellipsum a Mályi-Kistokaj térségében lévő geotermikus létesítményekből származó hőt használja, amely megújuló, zöld energia, de a városi csővezetékek karbantartásának idejére egyszerűen nincs más megoldás, mint együtt élni a problémával.

Néhány hete tűzoltók vonultak ki a helyszínre, miután a wellness-részlegben lángok csaptak fel, a szaunát azóta sem lehet használni.

Ez egy 13 milliárdos beruházást elég kellemetlenül érint a szezon közepén, most azonban újabb probléma merült fel: az egyik külső medencét teljesen le kellett zárni a hét elején. A megkeresésünkre a fürdő munkatársai azt a választ adták, hogy a járólap lazult fel és jött ki a helyéről a medencénél, így az balesetveszélyessé vált. A fürdő vezetése lezárta ezt a részt és azonnal intézkedett. A kedden megérkezett alapanyagokkal már szerdán elkezdtek dolgozni a munkások. Reményeik szerint erre a hétvégére már el is készül a javítás és a legforgalmasabb hétvégi napokra már újra igénybe lehet venni ezt a külső medencét is.

Addig is a fürdő a vendégeknek kárpótlásul ingyenes átjárást kínál a strandrészre, úgyhogy a most látogatni vágyók is teljes körű szórakozást kaphatnak a problémás medence nélkül is.

Kapcsolódó cikkek